Party Szendivcs Hidegtál Blog A Szendivcs Története

A szendvics története

A szendvics eredetileg két szelet kenyeret vagy kettévágott péksüteményt jelent, ami közé húst, sajtot, zöldségfélét, vagy lekvárt töltenek. A szeleteket ízlés szerint vajjal, szendvicskrémmel, vagy olivaolajjal kenik kenik meg. A szendvics John Montagu Sandwich révén vált ismertté 1769-ben, aki a kártya iránti szenvedélye miatt vonult be a gasztronómia történelembe...

Bővebben

Party Szendivcs Hidegtál Blog C-vitamin forrás

Paprika a legnagyobb C-vitamin forrás

Kétszer annyi C-vitamin van benne, mint egy ugyanolyan súlyú narancsban. A pirospaprikában még ennél is több a C-vitamin, s béta-karotin-forrásnak is kitűnő. Az erős paprikában is sok a C-vitamin, de a napi szükséglet fedezéséhez alig járul hozzá, mert csak kis mennyiségben fogyasztható. Az antioxidáns hatású béta-karotint a szervezet szükség szerint A-vitaminná alakítja át...

Bővebben

Party Szendivcs Hidegtál Blog Vadhúsok Vadételek

Vadhúsok, vadételek hidegtálon

Hogy miért jó a vadhúsok és vadételek hidegtálon? Vadhúsok, vadételek. Egy páratlan ízvilág, páratlan elkészítési lehetőségekkel. Igazán különleges, és egyben fejedelmi ételek készíthetők a szelíd vadak szinte minden részéből. Jellegéből adódóan a vadhús az egyik legegészségesebb húsfajta...

Bővebben

Party Szendivcs Hidegtál Blog Sajtok Sajtfélék

Sajtok, sajtfélék ínyenceknek

Egy legenda szerint a sajtot egy arab nomád fedezte fel. A legenda úgy szól, hogy tejjel töltött meg egy nyeregtáskát, hogy azt fogyassza az úton, ameddig keresztüllovagol a sivatagon. Több óra lovaglás után megállt, hogy szomját oltsa, s látta, hogy a tej sápadt vizes folyadékká vált, melyben szilárd fehér darabokban vált ki a sajt...

Bővebben